Life / devorbacutine

Ultima scrisoare către omenire a lui Gabriel Garcia Márquez: “Dacă Dumnezeu ar uita pentru o clipă că sunt o păpușă de cârpă…”

30 Nov 2017, 16:19
106
0
Ultima scrisoare către omenire a lui Gabriel Garcia Márquez: “Dacă Dumnezeu ar uita pentru o clipă că sunt o păpușă de cârpă…”

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Márquez este laureatul premiului Nobel pentru literatură pentru anul 1982. A împărtășit multă înțelepciune omenirii, oferindu-ne zeci de basme din lumea lui magică, în care oamenii sunt capabili să iubească cu adevărat și să trăiască în modul cel mai visceral posibil, chiar și în vremuri de război și ciumă.

“Dacă Dumnezeu ar uita pentru o clipă că sunt o păpușă de cârpă, și mi-ar dărui o fărâmă de viață, probabil nu aș spune tot ce gândesc, dar cu siguranță aș gândi tot ce spun. Aș aprecia lucrurile nu prin ceea ce valorează, ci prin ceea ce semnifică.

Aș dormi puțin și aș visa mult, deoarece cu fiecare minut în care închidem ochii pierdem 60 de secunde de lumină. Aș merge când alții se opresc, m-aș trezi când alții dorm. Aș asculta când ceilalți vorbesc, și cum aș mai savura o înghețată cu ciocolată!

dezvelindu-mi nu numai corpul, ci și sufletul. Doamne, dacă aș avea o inimă. Ți-aș scrie toată ura pe o bucată de gheață și aș aștepta să iasa soarele. Aș picta pe stele un poem de-al lui Benedetti, cu un vis al lui Van Gogh; și un cântec al lui Serrat ar fi serenadă pe care aș oferi-o lunii. Aș uda trandafirii cu lacrimile mele ca să simt înțepătura dureroasă a spinilor și sărutul vindecător al petalelor.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
Buget mai mare la Ministerul Apărării în 2018

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te