Sănătate / doctorulzilei

5 sfaturi utile. Cum să rămâi cool vara asta!

03 Jul 2018, 07:33
13
0
5 sfaturi utile. Cum să rămâi cool vara asta!

Anotimpul cel mai călduros al anului poate să fie o sursă de bucurie, dar și o sursă de stres din cauza căldurii excesive. Pentru a combate acest neajuns, profesoara de yoga Dana Ţupa ne dă cinci sfaturi adaptate vremurilor moderne, care ne pot ajuta să menținem tonusul și energia ridicate. Iată care sunt acestea:

„Dușul rece este o practică de vară care te ajută să rămâi calm și prietenos cu tine și cu ceilalți. Fă-ți o favoare și dă toate dispozitivele electronice pe silent. Folosește un ulei blând, alcătuit din nucă de cocos și uleiuri esențiale de trandafir și lemn de santal sau de geraniu. Ridică picioarele în sus pe perete timp de 10-25 minute, iar mai apoi fă un duș rece. Efectele vor fi uimitoare, iar corpul tău va fi pregătit pentru a începe cu bine o zi toridă de vară”, a arătat Dana Țupa, fondatoarea PURNA Yoga Academy – prima şcoală de yoga din România acreditată de Yoga Alliance International din Statele Unite.

„Mulți consideră că scopul principal în viața este să oferim celor din jur din bunăstarea noastră, lucru adevărat, dar totuși inexact. Ca să putem oferi din bucuria și din efervesecența noastră, trebuie să avem acele resurse interioare pe care să le oferim, iar pe acestea le putem avea doar cultivându-le zi de zi. Prin yoga, într-adevăr, adăugăm zilnic câte o cărămidă la bunăstarea noastră interioară. După cursurile de yoga, odată ce ne-am încărcat ființa cu energii pozitive, vindecătoare, le putem împărți cu cei din jur”, a explicat profesoara de yoga Dana Țupa.

„Dacă ești din categoria persoanelor competitive, caracterizate de determinare și ambiție, cu siguranță că provocarea căldurii rămâne în topul listei de vară. Din punct de vedere energetic, persoanelor care aparțin acestei categorii, li se recomandă să-și creeze mai mult spațiu în programul cotidian, să se bucure mai mult de momente de relaxare și să se concentreze pe armonia persoanei lor, ca punct de plecare într-o relație socială sau personală echilibrată”, este de părere specialistul.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
Proiectul de modificare a Codului penal va fi votat, astăzi, în Senat

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te