Sănătate / doctorulzilei

A început o nouă eră în lupta cu cancerul

25 Sep 2017, 10:14
19
0
A început o nouă eră în lupta cu cancerul

Medicamentele de chimioterapie folosite în lupta cu cancerul, de o perioadă sunt preparate de către roboţi. Sistemul robotic care pune sub siguranţă perioada de tratament a pacientului şi care protejează angajaţii din sănătate de efectele negative ale acestor medicamente, anulează în totalitate riscurile din aplicaţiile medicamentelor.

“Sistemul Robotic de Pregătire a Medicamentelor pentru Chimioterapie”, o tehnologie de ultimă generaţie implică, printre altele, folosirea unui braţ robotic cu şase axe, controlat de la distanţă de specialişti.

“Datorită braţului robotic al sistemului, medicamentele citotoxice (medicamentele care au efect toxic asupra celulei şi care omoară celula sau îi opreste funcţia) sunt pregatite într-un mediu steril, iar personalul nostru este complet protejat de efectele negative ale substanţelor folosite. Procesul de pregătire a medicamentului, care începe prin selectarea de pe un ecran de către un operator într-o ordine stabilită de doctor, se realizează până la etapa de predare a produsului fără a fi atins cu mâna, nici măcar pentru o secundă, de personal. Sistemul robotic reduce termenul de pregatire a medicamentului la 60-100 de secunde, îl pregăteşte în doza corectă, într-un mediu complet steril şi închis”, declară doctorul Hakan Özcan.

În acelaşi timp, doctorul Özcan menţionează că medicamentele folosite în tratamentul tuturor tipurilor de cancer, sunt pregătite într-un interval de doze delicate, iar în cazul în care sunt administrate în doze mai mari, pot provoca efecte adverse de natură vitală. Sistemul robotic conţine senzori speciali şi un cântar electronic, care prepară în doze foarte mici – la nivel de miligrame sau chiar micrograme – substanţele din compoziţie.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
ALEGERI GERMANIA, rezultate finale: Negocieri dificile pentru formarea unui nou guvern

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te