Sănătate / clicksanatate

Ce să mănânci pentru a evita afecțiunile mamare

13 Mar 2018, 15:33
6
0
Ce să mănânci pentru a evita afecțiunile mamare

Știai că seminţele de in scad cu 50% riscul de apariţie a cancerului mamar? Acestea nu sunt singurele alimente pe care le poți alege pentru a avea sâni sănătoși.

În România, 1 din 5 femei află că are cancer mamar atunci când boala este deja în stadiul II sau III. Pentru a nu ajunge în această situație, mergi anual la un examen clinic, o ecografie mamară, respectiv o mamografie după vârsta de 40 de ani. De asemenea, mănâncă fructe şi legume proaspete sau preparate la aburi, soia, nuci, cereale integrale, bea ceai verde şi evită laptele de vacă nedegresat. Află din cele ce urmează ce alte alimente susțin sănătatea sânilor tăi!

Dintre toate semințele, cele de in conţin fitonutriente numiţi lignani, care previn apariția cancerului mamr. Față de alte alimente cu fitonutriente (leguminoase sau semințe de susan), inul are cea mai mare concentraţie de lignani. Aceste fitonutriente sunt transformate de flora intestinală în substanţe care reduc nivelul de estrogeni şi de radicali liberi, având efecte benefice pentru sâni. Pune în salate o lingură de seminţe zdrobite sau ia-le ca atare, după ce au stat peste noapte în puțină apă.

O rodie pe zi îți oferă un plus de antioxidanţi (tanin, acid elagic, antocianini) care combat efectele negative ale nivelului crescut de hormoni estrogeni, înlătură radicalii liberi, principalii vinovaţi pentru slăbirea imunităţii şi pentru multiplicarea celulelor canceroase. Tot antioxidanţii pot încetini producerea de hormoni estrogeni, care stimulează proliferarea celulelor canceroase ale sânului şi dezvoltarea unei tumori.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
Bancherii, contabilii şi avocaţii vor fi obligaţi să-şi „toarne“ clienţii care-şi transferă bani în paradisuri fiscale

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te