Sănătate / clicksanatate

Ceaiurile diuretice, de ajutor când ai picioarele umflate

15 Mar 2019, 10:43
15
0
Ceaiurile diuretice, de ajutor când ai picioarele umflate

Retenția de apă este o problemă cu care se confruntă de patru ori mai multe femei decât bărbați. Bolile căilor urinare, de fapt, sunt mai frecvente la femei. Din fericire, există ceaiuri care pot favoriza eliminarea excesului de apă din organism.

În caz că nu știai, femeile au uretra mai scurtă cu câțiva centimetri, așa că bacteriile, virusurile și fungii ajung mai ușor la vezică. Dacă suferi de infecție urinară sau de retenție de apă, urmează o cură cu ceaiuri și infuzii din plante cu efect diuretic. Din cărțile prețioase semnate de fitoterapeutul Ovidiu Bojor am selectat câteva rețete de ceaiuri cu efect diuretic.

Este foarte important să faci o pauză de 30 de zile după cura cu ceaiuri, care nu trebuie să dureze mai mult de o lună, și apoi să reiei tratamentul. Nu de alta, dar cozile de cireșe, de exemplu, sunt puternic diuretice și poți pierde cantități mari de lichide, inclusiv de minerale.

Ceaiul sau decoctul din merișor este atât de eficient în eliminarea excesului de apă din corp și în bolile renale, încât este cunoscut ca "doctorul rinichilor". Merișorul conține o substanță activă, numită arbutină, care se găsește în frunzele plantei și care are efect antiseptic (luptă cu infecții microbiene) și diuretic (elimină excesul de apă din țesuturi). În plus, merișorul poate fi recomandat în tratamentele antiinflamatoare și pentru dizolvarea pietrelor la rinichi.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
Cancerul de vezică urinară, o boală perfidă. Ce trebuie să știm și care sunt principalele simptome care ar trebui să ne trimită la medic

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te