Sănătate / doctorulzilei

Cele mai frecvente cauze ale apariției impotenței. Ce tratamente recomandă medicii

11 Jan 2019, 12:32
17
0
Cele mai frecvente cauze ale apariției impotenței. Ce tratamente recomandă medicii

Disfuncția erectilă, de la tabu la terapii eficiente. Un medic dezvăluie: unii pacienți cu disfuncții erectile sunt aduși de partenere

Disfuncția erectilă este privită, în continuare, ca un tabu în ciuda cifrelor care fac din această problemă medicală una comună multor bărbați: conform datelor furnizate de Organizația Modială a Sănătății (OMS), 15 la sută dintre bărbați se confruntă cu ea în fiecare an. Dacă în 1995, numărul celor care sufereau din cauza disfuncției erectile era de peste 150 de milioane, în 2025, ar putea ajunge la 320 de milioane, potrivit estimărilor OMS. Așadar, o problemă serioasă care trebuie discutată deschis cu medicul urolog.

“În România există tabuuri în continuare, e o chestie ținută sub perdea. Mare mi-a fost surpriza să constat că sunt și pacienți aduși la medic de soții, de partenere, pentru a relata problema asta, iar ei efectiv nu pot să discute. E lipsa unei educații legate de viața sexuală care nu s-a făcut probabil în adolescență, când ar fi trebuit să se facă. Pentru că majoritatea pacienților care se confruntă cu chestia asta sunt de peste 50 de ani și putem să presupunem că atunci când erau adolescenți, în liceu, nu au beneficiat de niciun fel de educație sexuală. Asta ar fi problema principală pentru care disfuncția erectilă e privită ca un subiect tabu, o chestie despre care mai mult se șușotește”, afirmă dr. Justin Aurelian, doctor în științe medicale și medic primar urolog, care tratează cu succes pacienții cu disfuncții erectile în cadrul clinicii OK Medical din București.

De altfel, medicii spun că erecția normală și viața sexuală de calitate sunt atribute ale sănătății. Deseori, problemele apar și din cauza așteptărilor legate de performanța sexuală care este una individuală. Raportarea la cunoscuți, prieteni, apropiați poate genera nemulțumire, stres, angoasă, cu agravarea disfuncției erectile. Însă aceasta poate fi generată de multe alte situații.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
L-au prins la Vărșand conducând un Iveco bulgăresc radiat din circulaţie

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te