Sănătate / doctorulzilei

Cum poți scădea colesterolul fără medicamente

11 Jan 2019, 13:27
22
0
Cum poți scădea colesterolul fără medicamente

Colesterolul ridicat sau hiperlipidemia poate să fie un semn de alarmă. Practic în momentul în care nivelul colesterolului în sânge este ridicat, există riscul de formare a plăcilor de aterom în interiorul vaselor de sânge. Această afecțiune se numește ateroscleroză. Dacă aceste plăci se rup există riscul de accident vascular cerebral sau de infarct. Înainte de a apela la medicamente pentru micșorarea nivelului de colesterol, poți încerca anumite remedii naturale.

Nivelurile ridicate de colesterol LDL (așa-numitul colesterol “rău”) sunt considerate de medici un factor major de risc pentru bolile de inimă și accident vascular cerebral.

Un stil de viață nesănătos alcătuit din consumul de alimente nesănătoase, o viață sedentară, fumatul, obezitatea fac ca organismul să producă o cantitate mai mare de colesterol LDL.

Primul lucru pe care poți să-l faci este să îți modifici stilul de viață. Din punctul de vedere al dietei, cel mai bun mod de a scădea nivelul colesterolului este reducerea consumului de grăsimi saturate și a celor trans. Practic, reducerea acestor grăsimi înseamnă limitarea consumului de carne roșie și de produse lactate. Dar și limitarea alimentelor prăjite sau procesate.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
Bărbat condamnat pentru furturi în serie. ”Pasiunea” lui era sustragerea de biciclete

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te