Sănătate / clicksanatate

Din ce cauză apare dependența de lucruri

13 Mar 2018, 14:50
2
0
Din ce cauză apare dependența de lucruri

Una dintre cele mai cunoscute dependenţe din lume este colecţionarea compulsivă de obiecte. Constă în imposibilitatea de a renunţa la diverse haine, accesorii cumpărate în număr mare. Pentru cei care suferă de această tulburare psihică relaţia cu acestea este mai importantă decât cea cu semenii lor.

Dacă încă mai păstrezi o jucărie de care te bucurai în copilărie sau cursurile din liceu, află că aceasta este o modalitate de a-ţi conserva amintirile dragi. Fiecare obiect din trecut îţi dă o stare specială. Fiecare te transportă într-un moment în care te-ai simţit fericit. Faptul că lucrurile care făceau parte din universul copilăriei îţi sunt la îndemână te asigură că nu te-ai abandonat.

Realizezi o legătură emoţională între tine şi obiectele care-ţi aparţin. Treptat, devin parte din viaţa ta și te reprezintă. În momentul în care se învechesc şi te vezi nevoită să le arunci, e ca şi cum eşti obligată să laşi în urmă o frântură din ființa ta. De aici teama şi durerea pricinuite de despărţirea de aceste lucruri încărcate de emoţii, de amintiri, de o părticică din trecutul tău.

Încă mai ai bilete vechi de tren, de teatru sau de cinema? Înseamnă că tinzi să dai o valoare excesivă noţiunii de posesie, ceea ce este caracteristic copiilor, în stadiul în care învaţă despre ce înseamnă să ai şi să dai.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
Grefierii orădeni protestează şi spun că nu se mai opresc: Peste 60 de persoane au ieşit în faţa Palatului de Justiţie

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te