Sănătate / doctorulzilei

Hernia inghinală. De ce apare și cum poate fi prevenită

06 Dec 2018, 12:01
16
0
Hernia inghinală. De ce apare și cum poate fi prevenită

Hernia se produce atunci când un organ iese din poziția sa naturală printr-un orificiu. Aceasta poate să apară oriunde, însă medicii spun că cele mai frecvente hernii sunt: hernia hiatală, hernia de disc, hernia inghinală sau cea ombilicală.

Afecțiunea este numită hernie inghinală fiindcă intestinul alunecă printr-o zonă slabă la nivelul canalului inghinal, în zona sa de deschidere la exterior.

De regulă, hernia inghinală apare ca o umflătură pe una sau pe ambele părți ale abdomenului. Afecțiunea apare de regulă în copilărie, mai rar în viața de adult. Datele statistice arată ca este mult mai frecventă la bărbați decât femei.

Herniile hiatale de mici dimensiuni, descoperite de medic în cadrul unui control de rutină, nu prezintă probleme. Numai cele de dimensiuni mari pot fi responsabile pentru acumularea de alimente și acid la nivelul esofagului, provocând dureri și arsuri. Aceasta patologie poate fi tratată în primul rând prin reducerea factorilor de risc, schimbarea regimului de viață igieno-dietetic. Dacă nu se rezolvă cu ajutorul dietei, atunci se aplează fie la tratament medicamentos, fie la cel chirurgical.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
„Seppuku moldovenesc”. Un ieşean şi-a spintecat stomacul şi gâtlejul după care a chemat nevasta să-i ţină lumânarea

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te