Sănătate / doctorulzilei

Sucul de roşii este ideal pentru inimă. Iată şi alte sucuri vindecătoare

11 Jan 2019, 09:41
18
0
Sucul de roşii este ideal pentru inimă. Iată şi alte sucuri vindecătoare

Legumele proaspete sunt primele pe lista alimentelor atunci când vine vorba despre sănătate. Sucurile obţinute din legume proaspete fac minuni pentru sănătate datorită aportului ridicat de vitamine şi de minerale pe care îl aduc organismului.

Sucul de roşii este ideal în primul rând pentru inimă, întrucât acesta are proprietatea de a fluidiza sângele, prin urmare reduce riscul afecţiunilor vasculare, precum cardiopatia ischemică sau insuficienţa cardiacă. În acest sens e nevoie să se ţină o cură în care să se bea 200 ml de suc de roşii de trei ori pe zi, timp de o lună. Acesta se bea imediat după preparare.

Persoanele care au probleme cu părul, fie le cade, fie este lipsit de strălucire şi se toceşte rapid, e bine să facă o cură cu suc de ardei gras. Datorită conţinutului bogat în siliciu, sucul de ardei gras întăreşte nu doar rădăcina firului de păr, ci şi unghiile. În plus, e util în caz de crampe sau de balonare. De preferat e să se bea proaspăt, cu înghiţituri mici, cu jumătate de oră înainte de mesele principale. În plus, trebuie menţionat faptul că este mai eficient în combinaţie cu alte sucuri: o parte suc de ardei gras, două părţi de suc de spanac şi două de suc de morcovi.

Sucul de ţelină este depurativ natural, drenează bila şi elimină gazele intestinale dacă se beau zilnic câte trei pahare cu suc pentru 15-20 de zile.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
Alina Mungiu-Pippidi: Triumful meritocraţiei în Bucureştiul european

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te