Sănătate / doctorulzilei

Testul medical care detectează dacă un bebeluș are probleme cu inima, înainte de naștere

16 Oct 2017, 10:37
14
0
Testul medical care detectează dacă un bebeluș are probleme cu inima, înainte de naștere

Vizualizarea cu ultrasonografie a inimii bebeluşului aflat în pântecele mamei poartă denumirea de „Ecocardiografie fetală”. Graţie analizei ce poate fi efectuată începând cu săptămâna a 16-a din sarcină, pot fi diagnosticate, cu un procent de corectitudine de 85%, eventualele afecţiuni cardiace ale bebeluşului.

Gradul de corectitudine ale analizei creşte dacă ecocardiografia fetală se realizează între săptămânile 18 şi 22, deoarece inima bebeluşului din pântecele mamei este într-un procent mare în forma ei finală de formare.

În opinia prof. dr. Gayaz Akçurin, specialist în Cardiologie Pediatrică, Ecocoardiografia fetală nu dăunează sub nici o formă mamei sau bebeluşului, iar operaţiunea nu este dureroasă şi durează aproximativ 20 de minute. În cazul în care calitatea imaginii nu este bună sau la pacienţii suspectaţi de o anomalie complexă acest termen este mai lung.

“Ecocardiografia fetală, care prezintă posibilitatea de analiză detaliată a legăturii dintre inima beleuşului cu structurile din interiorul burticii, structura atriumului, legătura dintre atrium şi valvele cardiace şi structura venelor, este folosită pentru stabilirea eventualelor afecţiuni cardiace şi asigură planificarea tratamentelor după naştere”, explică doctorul Gayaz Akçurin.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
Manelistul Dani Mocanu, acuzat de proxenetism, dedicaţie pentru DIICOT: „Domnule procuror, sunt nevinovat, despre infracţiuni eu doar am cântat”

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te