Sănătate / doctorulzilei

Vânătăi frecvente și aparent ”din senin”? Cauza este o carență serioasă în corp

11 Jan 2019, 12:32
15
0
Vânătăi frecvente și aparent ”din senin”? Cauza este o carență serioasă în corp

Mereu auzi cât de sănătos este să consumi zilnic fructe și legume. Te-ai gândit de ce? Flavonoidele – pigmenții naturali din plante sunt principalul motiv pentru care consumul de fructe și legume aduce beneficii sănătății. De asemenea, flavonoidele sunt substanțe responsabile de coloritul plantelor.

Flavonoidele sunt recunoscute pentru proprietățile lor antioxidante și antiinflamatorii, precum și pentru susținerea sistemului cardiovascular precum și a celui nervos. Deoarece contribuie, de asemenea, la detoxifierea moleculelor potențial dăunătoare pentru țesuturi, aportul lor a fost deseori asociat cu risc scăzut de anumite tipuri de cancer, inclusiv cancer pulmonar și de sân.

Un alt beneficiu este acela de prevenție a astmului. Sunt studii care susțin că ele au un rol important și în protejarea memoriei și a funcției cognitive. În plus, flavonoidele asigură organismului doza necesară de vitamina C, prevenind astfel slăbirea sistemului imunitar dar și producerea inflamațiilor în corp. Creșterea consumului de alimente bogate în flavonoide ameliorează simptomele artritei.

Flavonoidele, ca și alți antioxidanți, își desfășoară activitatea în organism reducând radicalii liberi care dăunează celulei. Cercetătorii spun că în afara rolului său de antioxidant, flavonoidele au proprietăți antihistaminice, antimicorbiene, îmbunătățesc starea emoțională, protejează memoria.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
Proiect de lege: suspendarea permisului și amendă de până la 2900 lei pentru șoferii care fac Live pe Facebook

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te