Sport / prosport

Petra Kvitova şi un moment dureros. A refuzat să stea faţă în faţă cu omul care i-a marcat viaţa, apoi a povestit calvarul: "Mi-a pus cuţitul la gât". Adevăratul motiv pentru care finalista AO 2019 ratează meciul cu România?

05 Feb 2019, 13:26
17
0
Petra Kvitova şi un moment dureros. A refuzat să stea faţă în faţă cu omul care i-a marcat viaţa, apoi a povestit calvarul:

Petra Kvitova (28 de ani, 2 WTA) nu va face parte din lotul Cehiei care va înfrunta România la Ostrava (9-10 februarie) în primul tur al Fed Cup 2019, iar motivul e legat şi de evenimentele care se petrec în viaţa personală a finalistei de la Australian Open 2019. În aceste zile, Petra are de dus la capăt procesul cu hoţul care a înjunghiat-o în decembrie 2016, iar mărturia sa este cutremurătoare.

La nivel neoficial, Kvitova stă departe de duelul cu Simona Halep şi compania pentru că vrea să-şi apere titlul de la Sankt Petersburg, dar altul este motivul pentru care absentează din Fed Cup. În timp ce colegele sale pregătesc meciul cu România, sportiva numărul 1 a Cehiei a fost audiată în procesul lui Radim Zondra, hoţul bănuit că i-a intrat în casă în decembrie 2016 şi a înjunghiat-o în mână. Audiată de judecători printr-un sistem video, pentru că nu e pregătită să dea ochii cu făptaşul, Petra a derulat clipele extrem de dureroase prin care a trecut: „După ce a intrat în casă, mi-a pus cuţitul la gât, pe la spate. M-am tăiat la degete când l-am apucat cu ambele mâini”, a puncta Kvitova, citată de cehii de la Blesk, înainte să-i spună judecătorului că Radim Zondra a pătruns în casa sa sub imaginea unui inspector care trebuie să-i verifice boilerul: „Tot ce ştiu este că părea destul de tânăr, în jur de 30 de ani, şi că nu avea barbă sau mustaţă. Dacă avea sau nu barbă de trei zile, asta nu-mi mai amintesc'.

În timp ce Petra a făcut un efort uriaş pentru a vorbi despre drama care i-a marcat cariera şi viaţa, avocaţii lui Zondra au marşat pe ideea că al lor client are un alibi solid, susţinând că acesta se afla, în momentul atacului, la Napajedla, o localitate care se află la 70 de kilometri de locuinţa din Prostejov a Petrei Kvitova.

Dacă va fi găsit vinovat, Radim Zondra ar putea săvârşi o pedeapsă de 12 ani de închisoare cu executare.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
Voleibalistele de la CSU Oradea au pierdut cu 0-3 derby-ul de la Piteşti, cu FC Argeş

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te