Știri / adevarul

6 sfaturi pentru a îmbătrâni frumos de la unul dintre cei mai cunoscuţi profesori de yoga din România

24 Aug 2017, 21:08
16
0
6 sfaturi pentru a îmbătrâni frumos de la unul dintre cei mai cunoscuţi profesori de yoga din România

„Educaţia disciplinează, oferind mai multă ordine în viaţă. Un om lipsit de educaţie va avea tendinţa de a acţiona în general haotic, iar haosul îi va deveni o sursă de stres. Lipsa de cunoaştere, într-un domeniu în care cineva doreşte să evolueze, provoacă anxietate, depresie, stres, însă atunci când o persoana deţine cunoaşterea, se va simţi mai relaxată de-a lungul drumului parcurs pâna la atingerea scopului. E natural să fie aşa“, explică profesorul de yoga acreditat internaţional Dana Ţupa.

„Un crez comun al celor întâlniţi este cel legat de fumat. Chiar dacă mulţi oameni fumează pentru a se relaxa, în realitate fumatul a contribuit cel mai mult la boli fatale, scăzând speranţa de viaţă în ultimele decenii. Este şi aşa destul de greu de acceptat faptul că trăim într-un mediu poluat, pentru a adăuga şi fumul ţigării, mai ales că nu reprezintă ceva vital sau cu alte cuvinte, ceva absolut necesar menţinerii vieţii“, spune profesorul de yoga.

La fel ca fumatul, consumul în exces de alcool a contribuit major la boli foarte grave. Mai mult decât atât, studiile arată că peste jumătate dintre divorţuri au avut printre principalele motive consumul de alcool în exces. În realitate, alcoolul nu este un efect al problemelor noastre, reuşind doar să ne amelioreze din griji, ci este o cauză principală a problemelor vieţii.

„Observ din ce în ce mai mulţi tineri care au o condiţie fizică de multe ori chiar mai rea decât un om la 50 sau la 60 de ani. Lipsa de mişcare şi excesul de mâncare fast-food conduc la obezitate infantilă, iar la doar 20 de ani, tot mai mulţi copii suferă de boli ale inimii, ale pancreasului, ale ficatului sau ale colonului. Exerciţiile fizice şi adoptarea unei alimentaţii sănătoase se impun a face parte din stilul de viaţa al oricărei persoane care îşi doreşte ca bătrâneţea să nu fie o corvoadă“, consideră Dana Ţupa.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
LIVE SCOREPlay-off-ul Europa League se joacă acum! Toate meciurile din ultima rundă a calificărilor în grupe: Viitorul are şanse minime la calificare, Zenit a deschis scorul, Dynamo Kiev o conduce pe Maritimo

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te