Știri / republica

Breaking news. Președintele Iohannis i-a scris Vioricăi Dăncilă DE CE o respinge pe Lia Olguța Vasilescu pentru funcția de ministru al Dezvoltării și vicepremier

07 Feb 2019, 11:05
26
0
Breaking news. Președintele Iohannis i-a scris Vioricăi Dăncilă DE CE o respinge pe Lia Olguța Vasilescu pentru funcția de ministru al Dezvoltării și vicepremier

Președintele Klaus Iohannis a respins pentru a treia oară propunerea de numire a Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării.

Șeful statului a trimis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care explică motivul deciziei sale: Olguța Vasilescu nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă.

Prin Decretul nr. 5/2019 s-a constatat vacanța funcției de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, ca urmare a demisiei domnului Paul Stănescu din această funcție. Propunerile înaintate succesiv, de numire în această funcție de membru al Guvernului, nu au fost însoțite de înscrisurile din care să rezulte îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege, aspecte ce v-au fost comunicate prin adresele nr. CP1/149/10.01.2019 și CP1/189/17.01.2019.

În temeiul art. 85 alin. (2) din Constituție, la data de 21 ianuarie a.c., prin adresa înregistrată sub nr. 5/105/2019 ați înaintat propunerea de numire a doamnei Lia-Olguța Vasilescu în funcția de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice însoțită de documentația completă, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
Vortexul polar, cu ninsori şi temperaturi arctice, va lovi în zilele următoare Marea Britanie. La orizont o „mini-epocă de gheaţă“ ?

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te