Știri / adevarul

Culmea imposturii: falsul chirurg italian are diplomă de medic luată la Priştina, dar n-a făcut liceul. Cum l-au ajutat funcţionarii români

07 Feb 2019, 20:06
41
0
Culmea imposturii: falsul chirurg italian are diplomă de medic luată la Priştina, dar n-a făcut liceul. Cum l-au ajutat funcţionarii români

Apar noi detalii despre cazul halucinant al parcangiului italian de 38 de ani care se dădea drept medic estetician reuşind să opereze în mai multe clinici din Capitală, deşi avea doar 8 clase. O femeie de 60 de ani, care a ajuns sub bisturiul lui Matteo Politi pentru un lifting facial şi ridicare de pleoape se plânge ca a fost mutilată. „Nasul meu arată ca un şniţel bătut pe tocător”, le-a explicat femeia jurnaliştilor de la Libertatea. Ea a subliniat că a fost operată de impostorul italian într-o clinică de stomatologie. Alertată de faptul că apar tot mai multe victime ale falsului medic, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, care i-a şi dat undă verde italianului să opereze, atribuindu-i cod de parafă „din milă”, a lansat o linie telefonică specială pentru pacienţii lui Politi.

Pe de altă parte, avocatul italianului susţine că bărbatul nu are nimic de ascuns, că deţine studii medicale şi că diploma sa a fost recunoscută de Ministerul Educaţiei, instituţie la nivelul căreia s-a extins ancheta pornită de la Ministerul Sănătăţii. Şi Avocatul Poporului s-a autosesizat joi în acest caz.

Concret, Matteo Politi deţine un atestat de recunoaştere a studiilor medicale, eliberat chiar de Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor (CRED), pe 11 aprilie 2018, pe care l-ar fi solicitat nu pentru a profesa ca medic, ci pentru a se angaja ca asistent manager la o firmă.

În documentul citat, obţinut de realitateasuceava.net, se menţionează că diploma sa de licenţă „a fost eliberată de Universitatea din Pristina, Republica Serbia, în 2013”. Totuşi, atestatul primit de la Ministerul Educaţiei în timpul mandatului lui Valentin Popa nu poate fi utilizat în exercitarea profesiei de medic şi nu este valabil în scopuri academice. „Titularul documentelor de studii depuse pentru recunoaştere îşi asumă răspunderea cu privire la autenticitatea acestora”, se mai arată în hârtia ce a ajuns în posesia lui Politi.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
Scandalul apei cu clor. SRI îi răspunde Gabrielei Firea

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te