Știri / adevarul

Cum să ai un somn odihnitor: exerciţii inspirate din tehnicile maeştrilor chinezi

15 Mar 2019, 14:19
15
0
Cum să ai un somn odihnitor: exerciţii inspirate din tehnicile maeştrilor chinezi

Ziua Mondială a Somnului a fost pentru prima dată sărbătorită la 14 martie 2008, fiind un eveniment iniţiat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, conceput pentru a creşte gradul de conştientizare a somnului ca pe un privilegiu uman, adesea compromis de obiceiurile vieţii moderne.

Anul acesta, Ziua Mondială a Somnului – World Sleep Day este sărbătorită pe 15 martie 2019, sub sloganul “Somn sănătos, îmbătrânire sănătoasă”.

Fără nicio excepţie, toţi oamenii cu care lucrez în sesiuni individuale au atât de multe lucruri de îndeplinit, iar pentru fiecare din acestea trebuie să acorde timp: pentru job, familie, prieteni, relaxare. În încercarea de a acoperi totul, cel mai adesea ei îşi sacrifică somnul.

Doar că atunci când eşti obosit, nu poţi funcţiona la cote maxime. Somnul te ajută să gândeşti mai clar, să ai reflexe mai rapide şi să te concentrezi mai bine. Lipsa acestuia afectează nivelurile înalte ale raţionamentului, rezolvarea problemelor şi atenţia acordată detaliilor. Oamenii obosiţi tind să fie mai puţin productivi la locul de muncă, prezintă un risc mai mare pentru accidentele rutiere, dar şi pentru dezvoltarea depresiei. Iar rezultatele studiului Stres National, realizat împreună cu Dynamic HR, arată că 98% dintre angajaţii români se simt epuizaţi, majoritatea timpului.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
Doctor în... sistematizare: Tânărul istoric Cristian Culiciu scoate la lumină planurile pe care edilii comunişti le-au avut pentru Oradea

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te