Știri / newsar

Este o BOALĂ care afectează MILIOANE de bărbați din toată lumea. FII ATENT la aceste simptome

20 Mar 2018, 15:07
21
0
Este o BOALĂ care afectează MILIOANE de bărbați din toată lumea. FII ATENT la aceste simptome

Prostatita este o boală specifică bărbatului, iar cel mai important factor de risc este vârsta. Se constată că această boală are o incidenţă asupra 90% dintre bărbaţii care ating vârsta de 80 de ani, iar pacienţii nu ar trebui să ezite în privinţa tratamentului, consideră doctorul turc Cemalettin Cengiz Beyaz, specialist în urologie al Grupului Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia.

Boala de proastată se referă la creșterea glandei prostatei şi urinarea necontrolată. Începând cu vîrsta de 40 sau 50 de ani, pot apărea primele simptome ușoare de incontinenţă urinară, iar cu timpul, din cauza bolii, aceste simptome devin tot mai inconfortabile. Doctorul turc consideră că urinarea din picioare nu creşte riscul bolii de prostate, în timp ce urinarea forţată poate cauza o creștere a riscului de hernie abdominală.

În opinia specialistului de la Medical Park, în cazul bolii de proastată, apar următoarele simptome: urinare deasă, trezire noaptea pentru a urina mai mult decât o singură dată, dificultate de a urina, întârziere la începutul urinării, senzaţia bruscă de a urina, reducere ritmului de urinare şi senzaţia că vezica încă nu este complet golită. Uneori, pacienţii apelează la specialiştii urologi pentru că nu pot urina direct, iar atunci se recomandă montarea unei sonde.

În urma creșterii prostatei, una sau mai multe simptome menţionate mai sus sunt suficiente pentru a putea diagnostica boala.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
De la ruși vine calificarea » Rezultatul care le duce pe "tricolore" la turneul final din Franța + De ce e foarte important să terminăm grupa pe locul 1

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te