Știri / libertatea

Franța ,,trăiește pe datorie” mai multe zile pe an decât România

08 Nov 2017, 19:43
35
0
Franța ,,trăiește pe datorie” mai multe zile pe an decât România

Franța și-a cheltuit toate veniturile alocate acestui an și, începând cu ziua de 7 noiembrie, funcționează pe credite. Pentru a sublinia gravitatea acestui lucru, presa franceză a ales România ca termen de comparație. ,,Deficit: Franța trăiește din credit și situația este mai rea decât cea a României”, a titrat site-ul televiziunii LCI.

Concluzia aparține unui raport realizat de reputatul institut economic Molinari și efectuat la solicitarea ministerului Finanțelor din Paris. Cercetarea arată că bugetul public francez continuă să se degradeze. Franța va ,,trăi” anul acesta din datorii timp de 55 de zile. În patru ani, această perioadă s-a prelungit, în medie, cu trei zile, deși în cazul celorlalte state ale Uniunii Europene s-a diminuat cu 16 zile.

Majoritatea țărilor U.E. își epuizează banii proprii pe 6 decembrie, cu 25 de zile înainte de sfârșitul anului. Parisul este campioana dezechilibrului bugetar și a depășit astfel Spania (50 de zile) și România (48 de zile). Țara noastră își va termina resursele pe 13 noiembrie.

Dintre cele 28 de state membre, doar patru au excedent. Cipru, Germania, Malta și Suedia. Ultima, de exemplu, va avea de cheltuit, până pe 20 ianuarie 2018, bani care i-au rămas de anul acesta.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
Jucătorii Turciei sunt impresionați de munca lui Mircea Lucescu de la națională: "E un antrenor care iubește astfel de fotbaliști"

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te