Știri / adevarul

Moartea misterioasă a lui Uţu, artistul care a dat culoare străzilor. Seminţele otrăvitoare de Datura l-au adus în agonie trei zile, însă o injecţie i-a fost fatală

28 Aug 2016, 01:26
27
0
Moartea misterioasă a lui Uţu, artistul care a dat culoare străzilor. Seminţele otrăvitoare de Datura l-au adus în agonie trei zile, însă o injecţie i-a fost fatală

Moartea unui tânăr de 26 de ani din Hunedoara stârneşte controverse. Apropiaţii săi spun că consumat seminţe de Datura, planta extrem de toxică numită în popor ciumăfaie, iar medicii nu i-au mai putut salva viaţa.

Uţu, un tânăr ieşit din comun datorită pasiunii cu care făcea graffiti-uri şi desena, a murit subit, după o intoxicaţie cu seminţele de Datura Stramonium, o plantă comună, din familia Solanaceae, folosită ca halucinogen, pentru că alcaloizii pe care îi conţine blochează impulsurile nervoase.

Tânărul fusese găsit pe o stradă din Hunedoara, în stare de semi-conştienţă. Avea halucinaţii, tensiunea foarte mică, era incoerent şi agitat. Un trecător a chemat Ambulanţa, iar Uţu a fost transportat la spitalul din Hunedoara, povestesc foştii prieteni ai lui Uţu. De aici, adaugă aceştia, tânărul a fost trimis la Spitalul de Psihiatrie din Zam. I s-a făcut o injecţie de calmare, însă nu a mai putut fi salvat. A făcut infarct, spune fosta sa prietenă, Marina.

Mărturia tinerei despre moartea fostului său prieten este cutremurătoare. Trei zile a pătimit Uţu înainte de noaptea fatală, după ce a consumat cam 30 de seminţe din planta otrăvitoare, a relatat Marina. În acest timp, ea a stat lângă el, sperând că îşi va reveni, după ce otrava din organismul său va fi eliminată.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
O, nu! Patriarhul a sfinţit Cuminţenia şi acum trebuie să plătim 25 de milioane de euro pe ea

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te