Știri / adevarul

Poliţiştii au pichetat sediul MAI. Lider de sindicat din Poliţia Teleorman: „Noi am depus un jurământ de credinţă patriei, nu politicului“

07 Feb 2019, 20:06
25
0
Poliţiştii au pichetat sediul MAI. Lider de sindicat din Poliţia Teleorman: „Noi am depus un jurământ de credinţă patriei, nu politicului“

Liderul filialei din Teleorman al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Leonard Mărgărit, agent şef principal la Serviciul Criminalistic, a declarat, pentru „Adevărul“, înainte de pichetarea de joi, 7 februarie, că principalele nemulţumiri care îi scot în stradă sunt: salarizarea precară şi discriminatorie a personalul MAI, îngheţarea sporurile, neîncadrarea în grupe corespunzătoare riscului profesional a personalului contractual.

La acestea se adaugă, spune Mărgărit, logistica precară din mediul rural, dar şi lipsa unei protecţii juridice reale a poliţiştilor care sunt victime. „Sunt multe cazuri de ultraj în care autorii sunt în libertate“, afirmă liderul de sindicat.

Într-un comunicat dat presei se mai preciza: „Cerem condiţii de lucru mai bune şi o salarizare echitabilă pentru personalul în activitate şi încetarea discriminării pensionarilor militari. În cazul în care guvernanţii nu vor răspunde pozitiv solicitărilor noastre acţiunile de protest vor continua pe termen nelimitat“.

Leonard Mărgărit mai spune că aceste solicitări nu sunt de ieri, de azi şi speră ca guvernanţii să conştientizeze importanţa muncii poliţiştilor: „Ei au zis că nu suntem prioritate în programul lor de guvernare. Noi am depus un jurământ de credinţă patriei, şi nu politicului“.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
POLO. Crișul Oradea, locul 2 la Cupa Votrom

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te