Știri / adevarul

Trecerile de pietoni 3D care îi obligă şoferii să frâneze, desenate în toată ţara

14 Nov 2018, 21:09
30
0
Trecerile de pietoni 3D care îi obligă şoferii să frâneze, desenate în toată ţara

În total, în 2017, România a pierdut 1,5 miliarde de lei. Pe primul loc în topul judeţelor în care tragediile rutiere s-au ţinut lanţ se află Suceava. Din păcate nici judeţul Satu Mare nu a fost ocolit de asemenea tragedii. Pe acest fond Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră – PsihoTrafiQ a demarat o campanie de instalare a trecerilor de pieton 3D. Campania a debutat în Bistriţa.

Unul dintre coordonatorii programului, psihologul principal Ionel Simionca, vicepreşedinte al Asociaţiei PsihoTrafiQ, crede că uneori trecerile de pietoni nu sunt semnalizate cum trebuie, fapt care facilitează producerea multor accidente.

„Am preluat ideea din picturile 3D şi am creat iluzia trecerilor de pietoni tridimensionale. Într-adevăr, nu întotdeauna este vina şoferului, care ar trebui să încetinească atunci când se apropie de zebră, însă de cele mai multe ori trecerile de pietoni sunt foarte slab semnalizate, vopseaua şi-a pierdut din consistenţă, luminile lipsesc în acele zone, fapt pentru care pericolul de accident devine tot mai mare”, spune specialistul.

Vicepreşedinte al Asociaţiei PsihoTrafiQ spune că efectul acestor treceri de pietoni 3D va fi imediat, şoferii având reflexul să frâneze. „Prin instalarea acestor treceri 3D, dorim să le generăm şoferilor iluzia că în faţa lor se află un obstacol şi sunt obligaţi să încetinească, aşa cum de fiecare dată o fac atunci când se apropie de celebrele limitatoare de viteză. Această campanie s-a bucurat de un succes foarte mare, atât în rând pietonilor care se simţeau mereu în pericol atunci când doreau să traverseze, cât în rândul şoferilor, care din motive obiective sau subiective, nu încetineau când se apropiau de trecerea de pietoni. Dorim să extrapolăm acest proiect în mai multe oraşe din ţară şi să contribuim la reducerea accidentelor în care sunt implicaţi pietoni”, conchide psihologul.

Avion al clubului de fotbal Manchester City, evacuat înainte de a decola spre România
Edi Iordănescu a refuzat încă o ofertă de a reveni în Liga 1: "Trebuie să am susținere"

Comentarii

Adaugă comentariu cu contul InRO

Pentru a comenta, te rugăm sa te conectezi.

Înscrie-te